Dehesa El Carrascal Vino de la Tierra de Castilla Tudon’s Monastrell
Intensywny czerwono-fioletowy kolor. Aromaty dojrzałych owoców z delikatną nutką kokosa. W ustach gładkie, zrównoważone z przyjemną kwasowością, która nadaje mu świeżości. Idealne do dań mięsnych, makaronów i warzyw. Ze względu na swoją elegancką delikatność i odmianowy charakter doskonale nadaje się również do degustacji solo.
Wino ze szczepu Monastrell leżakowało 12 miesięcy w dębowych beczkach.
Tradycja winiarska Bodega Dehesa el Carrascal sięga 1962 roku, kiedy to rodzina rozpoczęła szlachetną sztukę produkcji wina między małymi miasteczkami Alpera i Bonete pod kierunkiem jej założyciela, Don Arsenio García Cañada. Obecnie winiarnią zarządza drugie i trzecie pokolenie rodziny. Produkuje się tu wina w nowoczesnym stylu o profilu śródziemnomorskim. Celem właścicieli jest przekazanie miłośnikom wina całego wysiłku, który pochodzi z pola i winnicy poprzez wina z własną tożsamością, które mogą pozostać w pamięci dzięki wysokiej jakości wywołując wyjątkowe doznania, które przenoszą nas do regionu, pełnego naturalnych krajobrazów i winogron tak zaskakujących jak Garnacha Tintorera. 300 ha winnicy znajduje się na brzegu Sierra del Mugron na wysokości 900-1000 metrów nad poziomem morza w samym sercu apelacji Almansa, w południowo-wschodniej części Półwyspu Iberyjskiego.
Dodatkowe informacje
Kolor | Czerwone |
---|---|
Kraj | Hiszpania |
Objętość | 0,75l |
Producent | Dehesa El Carrascal |
Smak | Wytrawne |
Szczep | Monastrell |
Zamknięcie | Korek |
Styl | Spokojne |
Klasyfikacja | Vino de la Tierra de Castilla |
Region | Kastylia-La Mancha |
Rocznik | 2019 |